2° geboortedreef voor Ganzeveld

zondag 19 februari

Een boom planten bij de geboorte van een kindje is een mooie traditie. Een boom staat symbool voor levenskracht én levert een waardevolle bijdrage aan een gezonde leefomgeving. Ook in Aalter willen we deze traditie doen leven.  Natuurpunt en de Gezinsbond slaan hiervoor de tweede maal de handen in elkaar. 

De aanplant van een boom is een mooi geboorteritueel. We geven alle ouders van kinderen geboren tussen 1 juli 2015 en 30 juni 2016 de kans geven om een geboorteboom te planten. De geboorte van een kind is een bijzondere gebeurtenis in een mensenleven. Het planten van een boom staat voor geluk en voorspoed. Met hun lange levensduur zijn bomen het perfecte symbool voor een lang en gelukkig leven. Ter plekke plaatsen we een gedenkbord met de naam en de geboortedatum van de kindjes voor wie een boom wordt aangeplant. Er wordt ook een mooie herinneringsfoto gemaakt.

We hopen zo een 80-tal beuken in de geboortedreef te kunnen aanplanten in het Ganzeveld. 

We voorzien ook animatie met o.m. een drankje en een hapje, een een ballonnenclown en de aanwezigheid van de grote vriendelijke wolf (leuk op de foto).

Naast de geboortedreef planten we ook nog een nieuw bos aan in het gebied waar iedereen kan aan mee helpen. Met uw hulp wordt Aalter zo op 19 februari een stuk groener!

Wie een schop heeft, mag die uiteraard meebrengen.  Indien dit niet mogelijk is geen probleem, wij zorgen zelf enkele extra schoppen. En.. vergeet ook de laarzen niet.

Iedereen is zondag 19 februari vanaf 14u welkom om deze aanplantactie te ondersteunen en mee te helpen bij de plantactie.

Inschrijven kan tot 13 februari 2017 via de website van de Gezinsbond Aalter,  www.gezinsbondaalter.be of telefonisch bij Patrick Bleyenberg, 0474/48 55 71. Na inschrijving  en betaling van het bedrag op de rekening van de Gezinsbond wordt de naam en geboortedatum van jullie kind op het gedenkbord bijgevoegd.