Plantenverkoop

voor groenere tuinen

Natuurpunt wil meer groen in het Meetjesland. Want groen is niet alleen aangenaam om naar te kijken, het geeft ook letterlijk en figuurlijk zuurstof aan de omgeving. Bovendien trekt het allerlei kleine en grotere dieren aan: planten bieden een schuilplaats voor de egel, een veilig nestje voor vogels en nectar voor bijen en vlinders.

Kant-en-klaar

In het assortiment zitten struiken en (loof)bomen van bij ons, inheems dus. Er is ook een ruim assortiment van reeds samengestelde struiken- en haagpakketten. Zo is er het haagpakket ‘Doornroosje’ met stekelige planten als meidoorn en sleedoorn. Hou je van kleur, dan is het haagpakket ‘Bloem en bes’ of het struikenpakket ‘Kleurrijke tuin’ iets voor jou. In dit pakket zitten planten die er het hele jaar door kleurig uit zien dankzij hun opvallende bloei, vruchten of takken.

Lekkere tuin

Een aanbod kleinfruit mag zeker niet ontbreken, want de vruchten van soorten zoals de doornloze braam of de herfstframboos zijn overheerlijk! Met het kleinfruitpakket ‘Smultuin’ koop je de populairste soorten uit ons aanbod in één klik. Ook aan druivenliefhebbers werd gedacht en in het assortiment werden halfstam en hoogstam fruitbomen opgenomen.

 

Bestellen kan tussen 1 december en 7 februari op www.NPMeetjesland.be/plantenverkoop.

Afhalen kan op zaterdag 27 februari 2016 op 8 plaatsen in het Meetjesland. Met de opbrengst van deze actie worden natuurgebieden in het Meetjesland aangekocht en opengesteld.

 

Tuinbezoek: welke planten passen in mijn tuin?

Wil je deelnemen aan onze plantenverkoop maar weet je niet goed welke planten in jouw tuin passen? Hoe groot wordt een lijsterbes en hoe snoei je een inheemse haag? Wordt het een grote lindeboom, of eerder een vogelbosje? Denk je aan een alleenstaande struik, maar welke soort neem je dan? Ga op bezoek in een tuin waar heel wat plan-ten uit ons aanbod te vinden zijn. De deskundige uitleg van de tuineigenaar over onderhoud en eigenschappen krijg je er gratis bij!
 
Zaterdag 30 januari om 10u bij Piet Smessaert, Bellemstraat 121 in Aalter

 

Meer informatie bij Natuurpunt en Partners Meetjesland, 09 377 93 00,

www.NPMeetjesland.be/plantenverkoop.