Lotenhulle start een nieuw voedselteam op

Een jaar na de opstart van een voedselteam in Aalter, gaat nu ook Lotenhulle van start. Iedereen die in Lotenhulle of omliggende gemeenten woont, kan mee in dit bijzonder verhaal stappen.

Wat is een voedselteam?

Een voedselteam bestaat uit personen en gezinnen die graag rechtstreeks hun producten zoals zuivel, fruit, groenten, vlees,… aankopen bij lokale producenten. Zo kiezen ze voor superverse, gezonde en duurzame producten. Het is niet alleen een gezonde keuze maar ook een milieuvriendelijke.

Door in het voedselteam te stappen, verklein je je ecologische voetafdruk. Zo bevatten deze producten geen overbodige verpakking, is het transport ervan heel beperkt en schakel je extra tussenpersonen uit wat dan weer positief is voor je portemonnee. Toch krijgt de landbouwer of producent een eerlijke prijs voor zijn producten. Van een win-winsituatie gesproken.

Duurzame landbouw

Alle aangesloten leveranciers kiezen voor duurzame landbouw en willen daarmee een gezond evenwicht bieden tegen de massaproductie in de supermarkten. “Voedselteams werken volgens het principe van de korte keten: rechtstreeks van de boer naar je bord,” verduidelijkt Ilse Vromman, provinciaal verantwoordelijke. “Ondertussen bestaan in Vlaanderen al 175 teams van mensen die deze bewuste keuze maken.”

Lotenhulle staat op

Sien Godderis wou aansluiten bij een Voedselteam maar dat in Aalter was volzet. “De hoeveelheid leden hangt af van de grootte van het lokale depot. Daarnaast moet de werking ook vlot verlopen. Aangezien Aalter geen extra leden kon toelaten, wou ik er een in Lotenhulle opstarten. Een eerste infoavond leverde onmiddellijk vier mensen op die als kernlid wilden meestappen in dit verhaal. Alle voorbereidingen zijn genomen, ons team kan van start gaan.” vertelt Ilse enthousiast.

Startavond en inschrijven

Iedereen die meer wil weten over de werking van dit Voedselteam is welkom op dinsdag 16 februari om 19u30 in het Koetshuis, Kasteelstraat 3 te Poeke. Je leert er de werking van het Voedselteam kennen, de producenten en hun producten en hoe je wekelijks via de webwinkel kan bestellen. Wens je lid te worden of zelfs als kernlid aan de slag te gaan? Dan kan je je op die avond aanmelden.

Programma :

-         Voorstelling nieuw team

-         Kennismaking werking webwinkel

-         Voorstelling producenten

-         Een knabbel en een babbel

-         Mogelijkheid tot inschrijven

-         Antwoord op al jouw vragen

IEDEREEN WELKOM!

Ontdek op deze avond of de Voedselteams iets voor jou zijn ! Iedereen uit Lotenhulle en omliggende gemeenten is van harte welkom ! Inschrijven voor deze startavond is niet verplicht maar wel handig : lotenhulle@voedselteams.be

Dit nieuwe team laat in deze eerste fase 30 leden toe. Zorg dat je erbij bent!

Meer info

Startavond                                                  

Kernlid Voedselteam Lotenhulle               

Sien Godderis                                                 

G 0496 49 73 24                                          

E lotenhulle@voedselteams.be                  

Voedselteams

Regioverantwoordelijke Ilse Vromman

W www.voedselteams.be

ilse@vzw.voedselteams.be

G 0488 99 46 10

facebook voedselteams Oost-Vlaanderen