Wandellus in Ganzeveld

De wandellus in Ganzeveld is klaar. Het traject is ongeveer 2 km lang. Je komt langs alle mooie plekjes in Ganzeveld. De route is voorzien van duidelijke wegwijzers. Een 4-tal infoborden onderweg geven info over de natuur in het gebied en de plannen van Natuurpunt.

     

Eind 2012 deed de Koning Boudewijnstichting een projectoproep voor bewoners die een concreet project willen realiseren voor hun buurt of dorp. De koning Boudewijnstichting was op zoek naar projecten die de kwaliteit van het leven in een dorp of buurt verbeteren en de contacten bevorderen tussen een ruime en diverse groep van bewoners. De Stichting wil vooral projecten ondersteunen die alle buurt- of dorpsbewoners aanspreken. 

Met Natuurpunt Aalter dienden we het project 'Beheer en inrichting van het nieuwe natuurgebied Ganzeveld voor en door de buurtbewoners' in. Als projectdoel formuleerden we het volgende: “Door het nieuwe natuurgebied Ganzeveld goed te beheren willen we er een goede thuis van maken voor planten en dieren én voor de buurtbewoners waarbij we het gebied permanent zullen openstellen door de inrichting van een wandelpad, de voorziening van infoborden en een rustbank. We willen de inrichting en het beheer van het gebied maximaal doen in nauwe samenwerking met de buurtbewoners.”

We konden de jury overtuigen met ons voorstel. De Koning Boudewijnstichting reserveerde 5.000€ voor ons project. Concrete doelen die we in 2013 zullen realiseren in het kader van dit project zijn de aanleg van een nieuw wandelpad, de realisatie van enkele infoborden, de opmaak van een infofolder en de voorziening van een rustbank in het gebied.